10:00 - 18:00 Понеділок - П'ятниця
Замовити тур

Після тривалої реставрації відкрито палац Філіпа II "Парфенон Македонії"

Після тривалої реставрації відкрито палац Філіпа II "Парфенон Македонії"

05/01/2024 відбулося відкриття відреставрованого палацу Філіпа II в Егес (Вергіна), найбільшої будівлі класичної Греції, в якій Олександр Македонський був коронований як цар.


Історія "Парфенону Македонії"

Якийсь час тому професор Вольфрам Хефнер назвав цю величезну споруду "Парфеноном Македонії". Цей палац має величезне історичне значення, найяскравішими моментами якого є:

  •  Будівництво велося в середині четвертого століття до нашої ери царем Філіппом II, який прагнув визначити образ нового світу.
  • У цьому палаці він організував, реформував царство македонян і підготував ґрунт для того, що сталося пізніше з його сином Олександром.
  • Саме тут Олександр Македонський був проголошений царем у 336 році до н. е., після вбивства свого батька. Ті самі колони, які відвідувачі бачать сьогодні, - це ті самі колони, які "чули", як македонці тріумфально били списами по своїм щитам, ритмічно вигукуючи його ім'я.
  • З цієї ж точки, всього через два роки, почалася експедиція Олександра Македонського в глибини Сходу, де разом з десятками тисяч воїнів і вершників вони несли на край землі образ класичної Греції.

 Якщо серед ваших туристів є любителі та знавці історії – рекомендація до відвідування.

Акційні пропозиції

10:00 - 19:00 Понеділок - П'ятниця
Підбір туру